Veem, een populair betalingssysteem dat vaak door ondernemingen wordt gebruikt, heeft een $31 miljoen geopenbaard opheffen van kapitaal, dat door de afdeling van Truist Ventures VC, volgens een persmededeling, van de groep wordt geleid.

Deze VC-firma maakt deel uit van de 6e grootste commerciële bank in de Verenigde Staten, en dat investeringsgeld zal naar de groep toe leiden die een ,,robuust kanaalpartnerprogramma ontwikkelt dat de geografische voetafdruk van Veem zal verwijden,“ de versie gaat verder.

Veem is al over de hele wereld, met investeerders in de VS, Japan, Australië, Indonesië, Canada en meer. Ook veel banken doen mee aan het project.

Wat betreft de huidige ronde, de groepen die deelnamen zijn:

MUFG Innovation Partners Co. Ltd., CVC van MUFG, de grootste bank in Japan, evenals AB Ventures, de venture arm van Arab Bank, een van de toonaangevende financiële instellingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Paper Excellence en Myer Family Investments. Bestaande investeerders die deelnamen aan deze ronde zijn onder andere: GV (voorheen Google Ventures), Goldman Sachs, Kleiner Perkins, Silicon Valley Bank, National Australia Bank Ventures en Trend Forward Capital.

Sprekend over de kwestie is Marwan Forzley, de CEO van Veem, die zei:

„Deze financieringsronde markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, waardoor we in een ideale positie verkeren om ons channelpartnerprogramma uit te bouwen en ons voor te bereiden op de volgende fase van de wereldwijde groei van Veem. Ons netwerk van channelpartners dient als middel om ons productaanbod beter te commercialiseren en onze marktontwikkelingsinspanningen verder uit te breiden“.